Analar barış istiyor
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Analar barış istiyor

08 Ekim 2014 - 18:25

Geçmişte kimi anneler kendi elleriyle çocuklarını ateşe attı. Kimileri ise çocukları yerine kendilerini ateşe attı. Kimileri de çocuklarıyla beraber ateşe atladı. Fakat unuttukları bir şey vardı, oda çocuklarıyla beraber ateşten kurtulmaktı.

İşte, bugün Kürt analar bunu anladı vegereğini yaptı. Analar meydanlara çıktı, analar evladım deyip yollara revan oldu...

Anaların önüne kim durabilmiş ki bunlar dursun? Anaların karşısında kimse duramadı, duramazda. Analar bir yerde inisiyatifi ele almışsa orada terör dahil hiç bir güç tutunamaz.

Çözüm süreci bitmiştir

Bu saatten sonra çözüm süreci bitmiştir. Çözüm adına her şey rayına oturmuştur. Çünkü sistematik terör bitmiştir. Van minıt (one minute) daha da evlatlarımızı vermeyiz.

Analar barış istiyor, Kürt halkı barış istiyor, Türk halkı barış istiyor. İyi anlayacakları devrimci jargonla tüm Anadolu halkları barış istiyorlar. Halkların kardeşliği geliyor. Bunun önünde hangi güç ya da güçler durabilir?

Gönülden barış istiyoruz; barış...

Başka zamanlarda, başka diyarlarda, başka insanlar bir araya gelip başka sözler söylemiş olabilirler. Ama bizim sözümüz hep aynı "Barış."

Tüm dünyaya haykırıyoruz barış istiyoruz; barış...

Barış isteyen herkes kendi dilince ve meşrebince söylüyor, amma söylenen söz aynı söz; Barış. Dilin tehdit edici söyleminden uzak bir anlatımımız var. Çünkü biz Barış derken gönül dilimizle, yüreğimizden konuşuyoruz.

Hz. İbrahim'i yakmak isteyen, ateşi söndürmeye çalışan kuş misaliyiz. Yürekli ve sevdalıyız. Bu ateş sönsün de biz yanmaya razıyız.

Dindar muhafazakar Kürt halkı

Kürtler eğer gerçekten ayaklanmak ve ayrılmak isteselerdi, gezi de ortalığa dökülür, 17 Aralık darbesine destek verir, bu işi bitirirlerdi. Eski Türkiye ile ve onun hizmet ağalarıyla hareket ederlerdi. Eski Türkiye aktörleride, bağımsızlık da dâhil ne isterlerse verirdi. eski Türkiye'cilerin tek derdi Erdoğan ve AK Parti gitsindi. Onlar için Vatan bölünmüş, kan gövdeyi götürmüş, dert değildi? Söz konusu Erdoğan'sa gerisi teferruattı.

Uzun dönemde 400 yıllık, yakın dönemde 100 yıllık bir geçmişi olan Kürt ayrılıkçı hareketi, ayrılmak ve bölünmek konusunda tarihin hiçbir döneminde Kürt halkından destek alamadı. Dindar ve muhafazar Kürt halkı; yerli ve yabancı tüm baskılara, zulümlere, işkencelere rağmen Türklerden ayrılmak adına kitlesel bir tavır almadı. Tavır alsalardı inanın ayrılırlardı. Buna karşı koymanın her türlü maliyetine kimse dayanamazdı.

Yüz yıllık prangalar

Dünyada Türkiye İmparatorluğu'nun (B. A. D.) konuşulduğu sınırların kalktığı ya da anlamsızlaştığı, yeni ülkelerle komşu olacağımız bir dönemdeyiz. Yeni Türkiye'de artık ırkçı veya mezhepçi terör diye bir şey konuşulmayacak. PKK terörü de ne ola ki.

Yüz yıllık prangalarımızdan çok hızlı bir şekilde kurtuluyoruz. Devlet bizim; hepimizin. Biz hepimiz bir devletiz, biz hepimiz biriz. Biz tek bir İslam milletiyiz. Her kurum ve kuruluşuyla yep yeni bir Türkiyeyiz. Herkese her dilden, bildiririz.

Yeni Türkiye'ye yakışan konular

Barış sürecin den sonra 5 şey konuşacağız;

Anayasa Değişikliği

Devlet Başkanlığı

Hilafetin İhyası

(4 ile 5 i sonra yazarız. Çok erken) terör değil, bölünmek değil. Küresel bir güç olan büyük Türkiye'ye yakışan konuları, küresel adil düzeni konuşacağız. Barışı konuşacağız.

Yeni Türkiye'ye ve değerlerine inanmış bir ülke sevdalısı olarak tüm taraflara diyoruz ki;

Türklükle, Kürtlükle, Araplıkla, bilumum kavmiyetçilikle işi olanın bizimle bir değil, binlerce konuşacak meselesi vardır. Şu ya da bu ırkla sorunu olanın bizimle işi olmaz. Mesele şu ya da bu ırktan olmak değil, o ırk ya da ulusun, içini millet olarak doldurmaktır. Bu kavramları insanlıkla, eşitlikle, barışla, sevgiyle oluşturmaktır.

Bakmayın siz sahte MİLLİYET'çi, HÜRRİYET SÖZCÜ'lerinin BUGÜN'lerde ZAMAN zaman teröre TARAF olduklarına. BİRGÜN akıllanacaklar. TAKVİM'ler AKŞAM'ı göstersede elbette AKİT'leştiğimiz SABAH'a YENİ ŞAFAK doğacaktır.

Sık yaptığımız bir dua

Ey kadını ve şefkati yaratan. Ve kadını şefkatlendirip anne yapan; şefkatli Ulu Yaratıcı. Sen zalimlerin elindeki, masum şefkatli analarımıza ve onların mazlum evlatlarına merhamet buyur. Bizlere de, bu içinde bulunduğumuz gafillikten dolayı azap etme. Ey merhametlilerin en merhametlisi bizlere rahmetinle muamele eyle.

Âmin. Ecmain.

YORUMLAR

  • 0 Yorum