Deve kuşları - 1
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Deve kuşları - 1

27 Temmuz 2014 - 14:25

İnsanım sı deve kuşları. Uzaktan bakınca bir şeye benzemeyen yakına gelince de nefret edilen insan suret li deve kuşları. Maalesef sarmış hayatımızın her alanını. Ve dahi deve kuşu sıfatına soktuklarımızın da bir çoğu esasında başka mahlukat tanımlı. Neyse. İnsan işte bir bakmışsın meleklerin bile ulaşamayacağı konumlarda. Bir bakmışsın hayvanlardan daha aşağılarda. Bazıları için deve kuşu olmak bile erişilmez bir mertebe aslında. Bazılarıda rahmet okutturur en vahşi haynavanata. İnsan olmak nasip olmaz her canlıya.

Bu konuda yazacak çok şey var da yerim dar. Bu kadarından bile insanlığın dertlileri çok şeyler anlar. Gerisine de davul zurna zaten boşa çalar.

GAZZENİN DEVE KUŞLARI:

Sadece insanların değil insanlığın öldüğü Gazze de (Irak da, Suriye de, Afganistan da, Çeçenistan da ve ve ve ucu yok) az kalıyor deve kuşu tabiri bile. Daha fazlası köşe kapattırır bize. Her kes bir şeyler söylüyor ABD ye BM ye hakaretin bini bir para İsrail e. İyide suçun büyüğü islam alemini bi alem yapan islami kılıklı yönetici ve allamelerinde değil mi?

Zulmün olduğu yerde tarafsızlık onursuzlıkdur,(en hafif tabiriyle) diyen bir inanca sahip bu milletin evlatlarına. Tarafsızlık martavalı okuyan bir aday dayatanlara. Milletin değerlerinden kopuk yaşayanlara. Deve kuşu tabiri de az bile.

Bu ülkenin Müslüman evlatlarına, her gün bed dua seanslarınya yarışanlara. Müslümanlığı kimseye kaptırmayanlara. Sıra güneyde ki çok sevdikleri ülkenin Filistin de ki devlet terörüne ve çocukları katletmesine gelince. Bedduadan, duadan dahi geçtik bir GIK bile diyemenlere. Zalimlerin karşısında dut ağacındaki bülbül tavrı takınanalara. Deve kuşu tabiri az bile.

Solcu ve sosyalist olduklarını lüzumsuz her yerde şımarık şımarık zırvalayalarak söyleyenlere. Yaşasın halkların kardeşliği, diye bağırıp öldürülen Müslüman olunca suspus olanlara. Kahrolsun Amerika. Kahrolsun emperyalizm naraları atıp konu orta doğu da ki Arap Müslüman katliamı olunca ölülerimiz üzerinden faşistlik yapanlara. İslam milletinin şehitlerinin üzerinden pirim arayanlara. Deve kuşu tabiri az bile.

Bu deve kuşu bile olmayanlarla yaşanacak bu dünya. Çok şeyler yapmak düşüyor biz insan evladı olanlara. Zulme ve zalıme rıza göstermeyeceğiz. Her zalime ve zulme imkanlar nisbetinde müdahale edeceğiz. Sonra.

Sonrasındaysa kalp ve dil gelir.
Öyle bir an gelir ki

Sözler tükenir.

Yüreğinin acısı dile gelir

Kalbin o acılı inleyişi ile

ALLAH (c.c) denir.

Tüm şartlar değişi verir.

ALLAH her zalime ve zulme kafidir.

İnanç , sabır ve mücadele gerekir.

Rasulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:
“Kim (iyi veya kötü) bir kabileye yardım edip onları destekler­se, onlardan olur. Bir zorbayı memnun etmek için, bir müslümanı tehdit ederek kötülük yapan bir kimse, kıyamet günü zorbayla birlikte cezalandı­rılacaktır.”[443]

Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:

"Sizden kim bir münker (kötülük) görürse onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmezse diliyle onun kötülüğünü söylesin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir'' (Müslim, İman, 78; Tirmizî Fiten. 1I- Nesaî iman 17 İbn Mâce, Fiten, 20).

Kendi nefsi ve şahsi amelleri için, insanlığı feda edip, ortalığa kin ve nefret saçanlara karşı bizi koru merhametlilerin en merhametlisi. AMİN

MURAT YAMAN

KASİAD YÖN.KRL.BŞK

YORUMLAR

  • 0 Yorum