En güzel seçimler bu genel seçimler
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

En güzel seçimler bu genel seçimler

25 Mayıs 2015 - 09:33

Bu seçimlerden sonra kurulacak hükümet tamamıyla yeni Türkiye’nin hükümeti olacak.

AK PARTİ

Bu genel seçimlerde AK PARTİ oyları %46 - %49 aralığın da seyreder, artar ama eksilmez. HDP barajı aşamayacağı için AK PARTİ nin oylarında belirgin bir artış olmasa dahi vekil sayısı en az 22 civarında artar. Gelin, gerisini siz hesap edin. Vekil sayısı 330 u kesin aşmalı, aşarda. 340 civarında millet vekili yüzde kaça denk geliyorsa AK PARTİ –O- oranı alacaktır.

CHP ve Kılıçdaroğlu

CHP, HDP yi böyle desteklemeye devam ederse en az 3 puanlık oyu HDP ye kaptıracak. MHP ye kaptıracakları ulusalcı oylar hesapda yok daha. Bazı CHP liler siyaseten göz göre göre ayaklarına değil kafalarına sıkıyor. Görünen o ki bu mantıksız politikalarına devam edecekler ve bölünme sürecine iyice girecekler. Kılıçdaroğlu da doğal olarak gidecek. Hemde güle oynaya.

Trakya ve Ege Bölgesine sıkışmış bir siyasi partiden ne kendine ne millete hayır gelir. CHp kendini dönüştüremiyor, değişemiyor. Hazin sona doğru kendini hızla götürüyor. CHP yi CHP liler bitirecek başka söze gerek yok.

CHP'nin bu hasarlı yapısı sadece ana muhalefet sorunun olarak karşımıza çıkmıyor. Aynı zamanda Ülkemiz de muhalefet sorunu ve boşluğu olduğunu da gösteriyor. CHP hem kendine hem siyasete yazık ediyor.

MHP

MHP yeniden şekilleniyor. MHP zaten hiçbir zaman devlete karşı gelmedi. Bahçeli zor zamanlarda hep devlet den ve milletten tarafa tavır aldı. Adıyla müsamma birisi sayın bahçeli.

MHP oylarını 3 puan civarında artıracak büyük ihtimalle. Özelliklede de batı illerinde. MHP nin oylarında İç anadolu ve doğuda bir değişiklik olmayacakdır. Ulusalcı kesim hissedilir bir oranda MHP ye kayacakdır.

HDP Demirtaş

Cumhur başkanlığı seçimlerinde aldığı oy Demirtaş’ın kendi oyu değil. 4-5 puan yüksek aldı normalden. Demirtaş ve ekibi Eylülde devletle pazarlık yapacağız devlete karşı elimiz güçlenmeli, Barış sürecinde devletden daha fazlasının alabiliriz dediler. Oy istediler. Bu iyi bir şey di, kürt toplumunda barış adına bir ümit olması pek çok sorunun kendiliğinden çözülmesini sağladı. Demirtaş ve ekibi hiç istemesede Barış sürecini sonuca doğru taşıdı.

Demirtaş’ın Barış sürecine karşı olumsuz tavrı çok belirgin. Barış sürecine kim karşı durursa siyaseten var olma şansı yok. Demirtaş lı HDP nin pek ama pek çok sorunu var bunun en basiti de baraj sorunu. Gerisini sonra yazarız.

Leyla Zana genel seçimlerden sonra HDP nin başına geçebilir. Barış sürecinde çok iyi bir sınav verdi. Çözüm süreci oturursa hem MHP hem HDP biter. Biteceklerde. Tarihi sürece karşı duranların ayakta kalma şansı yok.

İşçi-vatan- partisi

Yeniden şekillenen ve önemli dönüşümler yaşanacak bir parti. Genel seçimden sonra isminden fazlasıyla bahsedilecek. Ulusalcıların önemli oranda kümeleneceği bir parti, İŞÇİ-VATAN- partisi. Seçimlerden sonra pek çok ünlü isim işçi-vatan- partisini tercih edecektir. Bu seçimlerde pek varlık gösteremeyecek bir parti olduğu da kesin. Yarınlara hazırlanıyorlar.

muhalefet anasıyla yavrusuyla aynı

Milletimize karşı jakoben, alaycı, üstten bakış muhalefet partilerinin yapısında var. Sonuç sıfır, elde var koca bir sıfır, şimdiye kadar ne değişti hiçbir şey. Her şey ama, her şey aynı. Maalesef Türkiye’miz de ki muhalefet anasıyla yavrusuyla aynı. Zihniyet aynı, anlayış aynı, anlayışsızlık aynı, derin kadrolar aynı. Vitrindeki süsler ve alttaki piyonlarda az biraz değişim var o kadar. İyi de nereye kadar. Sanırım ve umarım buraya kadar. (7 hazirana kadar)

Şöyle bir hayal edelim

HDP barajı aşıyor, CHP ve MHP nin oylarını arttırıyor. AK PARTİ’nin oyları düşüyor. Saadet ve BBP barajı aşıyor hiç olmaz ama Baş başarıyor. Ne olur bu Memleketin hali. Az kalır felaket tabiri.

Kılıçdaroğlu başbakan, Bahçeli başbakan yardımcısı, Demirtaş iç işleri bakanı, Kamalak milli savunma, Destici dış işleri. Bırrr ne kadar korkunç, değil mi? Yazarken bile tüylerim diken diken oldu.

Kim bilir hangi dipsiz kuyulara düşürürler bizi. Mumla ararız Irak’ı ve Suriye’yi. Üstüne getirdin mi? Üst aklın Halifesi f.g yi, bayılmada yanında öl. Tabii ki ölmekle kurtulabilirsen. Sen ölmesen de bir öldüren muhakkak çıkar meraklanma. Zaten bu durumda toprağın altı üstünden daha huzurlu olur. (bknz, suriye, ırak, mısır, arakan, libya, afganistan saymakla bitmez)

Allah’ım en korkunç kabuslar bile bu kadar korkutucu olamaz. Karabasanlar bu tablodan utanır da adlarını değiştirirler. Bir de ardı ardına sıralanır f.g. den mülayeneler. (yersen) Üstünede tuzluk abiler bilmemem artık nerelere mum dikerler.

Bütün bu karabasanları ve kabusları yaşamamak için

TÜM MÜSLÜMANLARA VE VATAN SEVDALILARINA AÇIK DAVETİMİZDİR

07 Haziran seçimlerinde zerre kadar iman'a sahip tüm Müslümanları ve tüm vatan sevdalılarını Allah rızasını gözeterek birkez daha aktif çalışmaya, çaba göstermeye ve oy kullanmaya çağırıyoruz.

Batı ittifakı-ABD ve İsrail önderliğinde CHP, HDP, ittifakçı particikler, akılsız baş, paralel yapı, işbirlikçi medya, ergenokon kalıntıları ve masonik sermayenin birleştiği büyük bir cephe oluşturuldu.

Bunu görüp bozmak her Müslüman'ın ve vatan saverin vazifesidir. Acı çeken tüm İslam Dünya'sı ve mazlum milletler büyük bir ümitle bunu bizden beklemektedirler.

Mevcut olan noksanlıkları ve hataları son defa görmeden hep beraber bir kez daha gayret edip ŞER CEPHEYE gerekli cevabı sandıkta vermeye ali milletimizi davet ediyoruz.

Yüce Rabbim bizleri mahcup edip, utandırmasın.

AMİN AMİN ECMAİN

YORUMLAR

  • 0 Yorum