IŞİD'in faydaları -1-
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

IŞİD'in faydaları -1-

17 Ekim 2014 - 18:35

Başlık çok absürt gelebilir ama biraz oturup sakin bir köşede, mantıklı bir şekilde düşününce bu fikir çok doğru gelecek sizlere de. Lejyoner yapısından mıdır nedir, bilinmez. Bu IŞİD'in ne hikmetse faydası var, içindeki her lejyonerin ülkesine. Özellikle de bölgeyi yapılandırmak isteyen ABD İSRAİL ve BATI bloğu ülkelerine.

Hiç hesap edemedikleri bir şekilde, bölgenin doğası gereği, Türkiye’nin dış politikalarının haklılığını ve doğruluğunu ortaya koyma anlamında faydaları ortaya çıkıyor IŞİD’in. Nasıl mı? Örnek çok hem de yüzlerce. Irak ve Suriye'de yaşananlar ve yaşanacaklar konusunda, Türkiye ne söylediyse doğrulattı IŞİD.

Türkiye olarak, tüm dünyaya Suriye ve Irak’ın bölünmemesi gerektiğini, oluşabilecek kaos ortamını ve sonuçlarının çok ağır olacağını anlattık. Diktatör Esed’e karşı muhaliflerin birleşmesi gerektiğini söyledik, bir türlü söz dinletemedik. Türkiye her ne dediyse, ne ettiyse birleşmediler. Ama şimdiyse bu belaya karşı birleşmeden olamayacağını gördüler. Suriye ve Irak’taki tüm düşman kardeşler nasılda birleşme yoluna gittiler.

Irak’ta Maliki'yle bu işin olmayacağına, Maliki'nin mezhepçi politikalarının Irak'ı parçalayacağını söyledik yıllarca ama kimseye dinletemedik. Mezhepçi politikaların İslam âlemine ve bölgeye açabileceği zararların ve bölgede İran’ın oluşturmak istediği Şii hilalinin, olumsuz etkilerinin sırf bu bölgeyle sınırlı kalmayacağını, tüm Batı'yı ve dünyayı da saracağını söyledik anlamadılar.

İşin doğrusu anlamak istemediler. İşlerine gelmiyordu çünkü. Çıkacak her türlü kaosun İslam âlemine ve Türkiye zarar yazacağını düşünüyorlardı ama olmadı, planları tutmadı. Sonuç, kader-i ilahi IŞİD oyununu bozdu. Allah planlarını başlarına geçirdi ve geçirmeye de devam edecek. Bi iznillah.

Maliki ve anlayışı gitmeliydi ve gitti. Sırada Esed ve Sisi var. İslam dünyasının başındaki tüm zalimler var. Bu zalimleri Müslümanların başlarına bela edenleri küresel terörist devletler var. Liste yapmaya kalksak ciltler tutar.

Farklı Batılı ülkelerden Suriye ve Irak’a gelmiş, 3.000 Avrupa ülkesi pasaportlu savaşçı var Suriye'de ve Irak'ta. Bu aşağılık ve kirli savaş biterse bunlar nereye gidecekler. Ülkelerine geri dönerlerse, Avrupa'da neler yapacaklar. Batı'nın hangi şehrini kana bulayacaklar. Avrupa bunun sonuçlarına katlanabilecek mi? Şimdiden bir cadı avı başlatıldı Batı da. Artarak da devam edecek.

Yalnız bu seferki cadılar çok deneyimli. Batı'da doğdular, yetiştiler. Batılı değerleri iyi biliyorlar. Batıyı çok iyi tanıyorlar. Bu av tersine dönebilir. Avrupa kentlerinde sürek avı partileri verilebilir. Yaşlı Avrupa çok dayanamaz bu avcılara. Hele ki İsrail, artık bitmiştir. Bunu çok iyi görüyorlar ve it gibi korkuyorlar. Onun içinde kuduruyor ve kana doymuyorlar.

Dünyadaki yüzergezer 300 bin cihatçı savaşçının 150 bin kadarı Suriye ve Irak bölgesinde. Irak ve Suriye'de savaş bitince ne olacak. El Kaide bundan sonra ne yapacak? Hangi ülkede konuşlanacak? Herhangi bir Batı ülkesi olmasın sakın. Savaşla doğup, savaşla yaşayanlar barışı yaparlar belki de, fakat barışı yaşayamazlar.

Bunların müsebbip-i ABD, İsrail VE Batının başına ürettikleri tüm şer odaklarının hepsi bela olacak. İsrail’e ve Batı’ya rahat yok bundan sonra. Ektiklerini biçecekler bölgede ve dünyada. Kendi sefahatlarını yaşamak için savaşa ve kana alıştırdıkları yığınlar durmayacaklar kendilerini bu hale sokanların da kanını akıtacaklar.

Önümüzdeki yüzyıl, ABD İsrail VE Batı için terör çağıdır. Ürettikleri şeytanlar birer birer başlarına bela olacak. Nesebi bozuk evlatları, gelecek yüzyılda, büyük şeytan ABD'nin ve avenelerinin başını yiyecek. Sap döner, hesap döner, bir gün gelir, IŞİD olur sizleri de yer. Bu kadar masumun kanında elbette boğulmalıydılar ve boğulacaklar. Alemlerin Rabbi olan yüce Allah'ın adaleti var.Herkesin planı varsa, Allah'ın da bir planı var.

Herkesin vaadi varsa, Allah'ın da bir vaadi var.

Şeytanların ABD İsrail VE Batısı varsa Müslümanların da her şeyin sahibi BİR ALLAH'ı var...

YORUMLAR

  • 0 Yorum