Korku İmparatorluğunun sonu
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Korku İmparatorluğunun sonu

10 Ocak 2015 - 17:35

Dünyada nerede zulüm varsa orda Amerika var

Tüm dünyada mazlum milletlerin onur ve izzetleri Amerikan korku imparatorluğu tarafından cebren ve hile ile ayaklar altına alınıp çiğneniyor. Artık tüm insanlık diyor ki KORKU İMPARATORLUĞU AMERİKA tepemizde var olduğu sürece bizlere bu dünyada rahat ve huzur yok.

Dünyada nerede bir zulüm varsa arkasında muhakkak Amerika vardır bilinci tüm dünyaya yerleşmiş durumda. Amerika, birçok ülke arasında düşmanlıkları körükleyerek ve karıştırarak, parçalayarak menfaat elde etti ve menfaatler elde etmeye de devam edecek.

Hala muazzam bir güç Amerikan korku imparatorluğu

Küresel askeri harcamanın nerdeyse yarısını ABD tek başına gerçekleştiriyor. 2010 yılı için ABD’nin askeri harcamaları 1 trilyon doları aşıyor. Çin’in askeri bütçesinin 10, Rusya’nın 15, Türkiye’nin 50 ve İran’ın askeri bütçesinin 90 katı. ABD 74 nükleer denizaltısıyla, dünyanın geri kalan tüm ülkeleri kadar nükleer denizaltına sahip. Amerika sadece mermiye yılda 2 milyar doların üzerinde para harcıyor.

ABD, Gayri Safi Milli Hâsılası en yakın rakibinden yaklaşık 10 trilyon dolar daha fazla ve dünyada açık ara birinci durumda. Devasa bütçe açığına ve bir o kadar dış borcuna rağmen, hala dünyanın en değerli parasına sahip ve bu avantajı da çok iyi değerlendiriyor.

Amerika’nın kültür ve eğitim alanındaki gücü de rakipsiz dünyanın en iyi 10 üniversitesinden 7’sine sahip. Aslında, birçok açıdan hala muazzam bir gücü var Amerikan korku imparatorluğunun.

Gerçekler değişmiyor. Güneş balçıkla sıvanmıyor

Ancak, bu muazzam güç doğal gelişme sınırlarına çoktan ulaştı, duraklama dönemini bitirdi ve gerileme devrinin son demlerini yaşamaya başladı. Devletler, sistemler, uygarlıklar, İmparatorluklar ve canlı ya da cansız tüm organizmalar bu açıdan insanlar gibidir. Doğar, büyür ve ölürler. Ve diyoruz ki korku imparatorluğu can çekişiyor.

Portekiz krallığı 1 yıl, Sovyetler Birliği 2 yıl, Fransa 8 yıl, Osmanlı 11 yıl, Büyük Britanya 17 yıl da çöktü. Ve öyle görünüyor ki Amerikan imparatorluğu için bu gün itibariyle son 9 yıl (en fazla ). Gelecek kuşaklar 1. Körfez savaşını Amerika’nın çöküşünün başlangıcı olarak yazacaklar.

Son on yıldır ABD’de en çok tartışılan üzerinde kafa yorulan konusu ‘’Amerikan imparatorluğu çöküyor, Amerikan süper gücünün sonu ne zaman ve nasıl olacak? Türkiye’de ise bunları yazanlar ve tartışanlar dışlanıp en iyi olasılıkla hayalperest ve komplo teorisyeni olmakla suçlanıyor. Ama gerçekler değişmiyor. Güneş balçıkla sıvanmıyor.

Çakma Amerikalıların aşağılık saldırıları

2008 yılında Amerikan devlet aklına ruh veren Ulusal İstihbarat Konseyi ilk kez ‘ABD’nin küresel gücünde gerileme’ öngörüsünde bulundu.

Ağustos 2010 da NBC ile Wall Street Journal in birlikte yaptığı anket de Amerikalıların yüzde 65’i ülkelerinin küresel gücünün çöküşte olduğuna inandığını belirtti.

Ama bu gerçeği Amerikalı olmayan birilerinden duymak rahatsız ediyor ve ‘çöküş’ söylemlerine hemen duygusal tepki veriyor Amerikalılar ve Amerikancılar. ABD’nin enerji kaynakları üzerinde ki hâkimiyetinin sonsuza kadar süreceğine inanmak akla, mantığa ve tarihe aykırıdır. En kısa anlatımla ahmaklıktır. Bundandır bizim ahmak çakma Amerikancıların bu aşağılık saldırıları.

Armegedon’un hayalini kuruyorlar

Büyük askeri ve ekonomik güçlerin çöküşü her zaman borç patlamasıyla olmuştur. Amerikan korku imparatorluğunun ve arkasında ki Emperyalist düzenin çöküşü beklenenden daha hızlı olacaktır. Mali açık ve devasa askeri harcamalar düşünüldüğünde Amerikan korku imparatorluğu ve emparyel güçlerin uçurumun kenarında tek ayak üzerinde bekletildiği daha iyi anlaşılacaktır.

İmparatorlukların, yıkılma ile yüzleştiklerinde askeri maceralara girmesi en değişmez tepkileridir. Ahir zaman Amerikan korku imparatorluğunun (noecon’cu) derin aklı da, ‘çıkışı’ küresel ya da nükleer bir savaşta görüyor, Armegedon’un hayalini kuruyorlar. Tüm bu sapkınlıkları ve azgınlıkları da sırf bu savaş ortamı oluşsun diye yapıyorlar.

Bilmedikleri ya da göremedikleriyse şu bu savaş dünyanın değil onların sonu olacak. Güneş mahşere kadar doğudan doğacak. Çünkü Allah’ın vaadi bu yönde.

AHİR ZAMAN AMERİKAN KORKU İMPARATORLUĞU YIKILACAK

KÂFİRLER İSTEMESEDE ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAK

NOT:

AYETİN TAM MEALİ

Ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek isterler. İnkârcılar ne kadar istemeseler de, Allah nurunu, dinini tamamlayacaktır.

Saf Suresi ; Sure 61, Ayet 8

YORUMLAR

  • 0 Yorum