Kripto tarikatlar ve kontra cemaatler
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Kripto tarikatlar ve kontra cemaatler

16 Aralık 2014 - 11:55

Kesnizani Tarikatı

Kesnizani tarikatı, 40 yıl önce Irak’ta sıradan bir tekke şeyhi olan Kürt Şeyh Muhammed Abdülkerim tarafından kuruldu. Anlamı, "Ben hiçbir şey bilmiyorum" olan Kesnizani, Süleymaniye civarında yerleşik bir Kürt aşiretinin adı.

Şeyh Muhammed Kerkük'e bağlı Çamçamal ilçesinde doğdu, Bağdat Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Şeyh, ölünce yerine oğlu Muhammed geçti.

Şeyh Muhammed'in kendisi ortalarda pek görünmüyordu. Medyatik olmamasına rağmen, ismi Irak'ta efsane haline ge(tiri)lmişti. Zaten Irak'ta bile olsa medya, efsaneleri çabuk yerdi.

Şeyh Muhammed Abdülkerim Kesnizani, zikirden ziyade siyasete meraklıydı. Şeyh Muhammed kitapyazmaktan da geri durmamıştı. Şeyh'in kitabı, Kabala öğretilerini İslam mistisizmi adı altında imanlı müritlerin beyinlerine ve kalplerine zerk etmek için kullanılmaktaydı. Müritlerine de Kur'an eğitimi yerine adını zikretmeden Kabala öğretilerini anlatıyordu. Bu tarikatın arkasında, CIA, MOSSAD ve MI16 vardı.

İlk Körfez Savaşı’ndan sonra Kesnizani Tarikatı hızla yayıldı. Tarikat Körfez Savaşı'ndan sonra Saddam'ın etrafını örümcek ağı gibi sardı ve görünürde Saddam’a bağlılıkta kusur etmiyordu. Kürt, Türkmen, Arap rejim muhalifi kim varsa anında BAAS Partisi'ne ihbar ediliyordu.

MOSSAD ve CIA tarafından Saddam'ı içten yıkmak ve Irak'ı kolayca teslim almak için organize edilmiş olan Kesnizani Tarikatı ordu, yargı, istihbarat, iç güvenlik, parti ve en sonunda da devletmekanizmasının tamamını hedef aldı.

Genelkurmay Başkanı Mareşal Ayat Fetih El Ravi, Genel Askeri İstihbarat Başkanı Mareşal Vefik El Samarayi, Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Hamid Şaban, Saddam’ın karısı Sacide, Saddam’ın kardeşleri Vatban ve Barzani, oğlu Uday, Saddam sonrası Baas’ın en güçlü ismi İbrahim İzzet El Duri, hepsi Şeyh Muhammed Abdülkerim Kesnizani'nin müridi oldular. Irak'ın El-Muhaberat'ının acımasız sivil ve asker elemanları da tarikatın müritleri olmuşlardı.

Saddam’ın her adımı ve kararı hatta yatak odası dâhil, çevresindeki istihbaratçı müritler tarafından izleniyor ve derlenen bilgiler oğul Nehru'da toplanıyordu. Nehru da bunları CIA VE MOSSAD'a aktarıyordu.

Saddam’ın her yapıp ettiği ve en mahrem bilgileri Keznizani tarikatı ve şeyhi vasıtasıyla MOSSAD'a an be an bildiriliyordu. Saddam Irak'ın işgalinden birkaç ay önce durumu fark etmişti ama artık çok geçti. Karısı da dâhil, yakın çevresini etrafından uzaklaştırmıştı. İntikam almaya hazırlanıyordu. Ama nafile. Yapamadı. Çok geç kalmıştı çünkü.

Saddam 33 yıllık diktatörlüğünde, Babil'in dört bin yıllık kadim geleneğinden gelen tüm karşı ihtilal ve suikastlardan kurtuldu. Ancak "tarikatın" metodu hepsinden farklıydı. Daha sinsi, daha acımasızdı, en önemlisi Kesnizani Tarikatı'nda ihanetin her türlüsü vardı.

Herkes "Esas savaş Bağdat'ta olacak" derken ortalıkta hiç görünmeyen Kesnizani Tarikatı savaşmadan tek bir kurşun dahi atmadan Irak ve Bağdat’ı adeta altın tepside Amerikan askerlerine teslim etti. Amerikalılar 2003'te ki gayrimeşru Irak Savaşı'nda sadece üç haftada Irak'ı işgal etti.

IRAK Saddam’dan kurtuldu ama zulümden kurtulamadı.

Bu anlattıklarım basit bir hikâye değil. Bir ülke yok oldu, yüz binlerce insan katledildi (bir milyon iki yüz bin). Yüz binlerce masum işkence hanelerden geçirildi, binlerce kadın ve çocuğun ırzına geçildi bir o kadarı özellikle hamile bırakıldı ve Amerika ve İsrail Iraklı kadınları kendi piçlerini doğurmaya zorladı.

Kötülük ve şer adına ne varsa IRAK'ta şu an yaşanmakta. Yürekler dayanmaz anlatmaya. Kalemler yetmez yazmaya. Müslümanların feryadı gökleri yırtmakta. Sema ehli bile başladı ağlamaya. Maalesef tık yok adı Müslüman olanlarda.

'Pek yakında aç hayvanların yiyeceğe üşüştüğü gibi birtakım toplumlar da sizin üstünüze üşüşecek'. Biri dedi ki, 'O gün sayıca az olduğumuz için mi bize üşüşecekler?'. Peygamber efendimiz dedi ki, 'Hayır, o gün aksine siz çok olacaksınız, fakat selin getirdiği çerçöp gibi. Allah, düşmanlarınızın kalbinden size olan korkuları söküp atacak ve sizin kalbinize vehen yerleştirecek. Bunun üzerine bir sahabe dedi ki, "Vehen nedir?". Peygamber efendimiz şöyle cevap verdi: 'Vehen dünyayı aşırı sevmek ve ölümden hoşlanmamaktır."

-Ebu Davud, IV, 111, Hadis nu: 4297

HAYDİ, BUYRUN AKILDA KALAN BAZI ÇETREFİLLİ SORULARA

Musul’u ve Kobane’yi IŞİD’e 11 yıl sonra kimler teslim etti?

Musul’u IŞİD'e teslim eden IRAK ordusunun içinde kaç tane Kesnizani Tarikatı'nın müridi komutan vardı?

PYD'nin içinde ne kadar tarikat müridi komutan ve yönetici var.

Türkiye’de ve İslam âleminde Kesnizani Tarikatı’na benzeyen kaç tane tarikat ya da cemaat kurduruldu?

Türkiye de orduya, medyaya, iş dünyasına, yargıya, polise ve tüm devlet kadrolarına kimler yerleşti?

Türkiye’nin en gizli devlet sırlarını dışarıya kimler servis etti?

80’lerden bu yana TSK’ ya ve DEVLETİN değişik kademelerine yerleştirilen beyni yıkanmış müritler, ülkeyi ve orduyu birilerine teslim etmek için hangi günü bekliyorlardı?

Peki, Kesnizani Tarikatı’na ne oldu? (Yok, mu oldu.)

Türkiye de yaşayan bizlere buradan çıkması gereken bir kıssada hisse yok mu?

YORUMLAR

  • 0 Yorum