Küresel adil düzen ve hilafet gelecek
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Küresel adil düzen ve hilafet gelecek

22 Ocak 2015 - 12:57

Yıllarca ezilmiş ve sömürülmüş tüm dünya halkları bundan sonra seslerini daha gür çıkartacak. Daha adil bir küresel düzen öyle ya da böyle kurulacak. Bu sömürge düzeni böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek. Çünkü Allah’ın vaadi var.

Yaşlı dünya ya, yeni düzen kurulmalı bunun adı da küresel adil düzenolmalı. Yeni Türkiye’nin, yaşlı dünya ya ve İslam dünyasına küresel adil düzeni getirecek kudreti var.

Dünyaya çok büyük ve net bir mesaj verilmeliydi verildi. 'Dünya Beşten Büyük' sloganından daha öte bir mesaj. Küresel sağır baronların bile duyacağı ve titreyeceği bir mesaj verildi. Gelişmeler gösteriyor ki mesaj yerine ulaşmış. Siyonist ve emperyalistlerin bu kadar azgınlaşmaları bunu gösteriyor.

Yerli paralel baronlar titremese de olur, çünkü onlar bu arada altına kaçırmakla meşgul. Bunda da haksız sayılmazlar. Yaptıklarının elbet bir gün hesabının sorulacağının farkındalar. Şu burunlarından gelecek fitili hazırlamakla uğraşıyorlar.

Küresel adil düzenle Müslüman katliamları son bulacak ve bunun içinde dünyada ki tüm çatı örgütlerininve özelliklede İslami olanların yapısı değişmeli (değişecek). En başta da Birleşmiş Milletler (BM) veİKÖ olmak üzere, dünyadaki tüm çatı örgütler de Müslümanlar'ın ağırlığı daha fazla hissedilecek. İslam ülkeleri dünyada her alanda daha fazla söz sahibi olmalı.

Yeni İslam dünyasına, yeni BM lazım. BM'nin çarpık yapısı acilen değiştirilmeli. Güvenlik Konseyi hakkaniyet ölçülerinde yeniden yapılandırılmalı. Dünyada bir milyar Müslüman var ama BM Güvenlik Konseyi de bir tane temsilcileri yok. Beş daimi üyenin dördü Hıristiyan, biri de Çin. Daha ne diyelim?

Güvenlik Konseyi ve oy verme şeklinin yeniden yapılandırılması şu şekilde olabilir; ABD 1 oy, İslam ülkeleri 3, Çin 1, Rusya 1, AB 1, Şangay 5 lisi 1, Afrika 1 oy, olabilir. Dünya Beşten Büyüktür.

Emperyalist batı, istese de istemese de küresel adil düzeni kabul edecek ya da şimdiye kadar yaptığı gibi Post modern yöntemlerle gayri nizami şekilde savaşmaya devam edecek. Ama mukadderatı değiştiremeyecekler. Papa; "Dünya savaşı lokal olarak başladı. Fakat daha hissetmiyoruz" diyorsa, gerisini siz düşünün.

Önümüzde ki yıllarda G-7'nin liderliğinin Türkiye'ye geçmesi kuvvetle muhtemel. Yeni Türkiye, yeni İslam dünyası oluyor. Yeni Türkiye, İslam dünyasına yön verip değiştiriyor. İslam coğrafyası yüzyıllık ağırlıklarından kurtulup, özgürleşiyor.

Canı gönülden inanıyorum ki, yeni dünya devletini, dolayısıyla da YENİ İSLAM DÜNYASINI Türkler, Kürtler ve Araplar birlikte kuracaklar. Hilafeti birlikte ihya edecekler. İslam birliğinin öncüleri olacaklar.Ümmet olma bilincini sinelerde yeniden yeşertecekler.

Sonuç olarak da yeni dünya adil bir düzenle kurulacak. Yeni Türkiye yaşlı dünyaya küresel adildüzeni getirecek.

Yeni İslam dünyasının ve küresel adil düzenin oluşmasında, halifelik kurumunun yeri çok önemli ve olmazsa olmazlardan. Bunun için de muhakkak dondurucudan çıkartılmalı ve bir an önce hayata geçirilmeli. Belki de halife belli oldu. 2015'te İstanbul 'a görülecek.

Hilafet kurumunun yeniden ihyası için şahsi kanaatim Topkapı Sarayı hazırlanmalı. İlk halife de Türkolmalı. Sonra diğer İslam ülkelerinden halifeler seçilebilir. Sıra ile ve hakkaniyet ölçülerinde bir seçimle.

NOT: İşin doğrusu hilafet ilga da edilmemiştir. Halifelik şahıstan alınıp kuruma yani TBMM'ye verilmiştir. Müslümanlar tamamen ümidini kessinler diye de ilga edildiği bildirilmiştir.

Osmanlı devleti yıkıldı ama yok olmadı. Çünkü Osmanlı'nın ölümsüz bir ruhu vardı. Bu mana öylesine büyük, öylesine kapsayıcıydı ki zamanın ötesine taştı. Devlet-i Aliye'yi Osmanlı'nın gücü, ülke içinde olduğu kadar ülke dışında da vardı. Acem'de hala Osmanlıya biada devam eden bölgeler var. Ve hala Sultan Vahdettin adına hutbeler okutuluyor. Bugünlere kadar hep o güç bizleri ayakta tuttu.

(UMRAN HAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum