Takdir-i İlahi bu yönde tecelli etti, millet kararını verdi...
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Takdir-i İlahi bu yönde tecelli etti, millet kararını verdi...

11 Haziran 2015 - 16:47

Hayırlısıyla bir seçimi daha nihayetlendirdik ve sonucunu aldık. Milletimiz asil ve vakarlı duruşuyla tüm kışkırtmalara rağmen kazasız belasız bir şekil de bunu da atlattı elhamdülillah. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu seçimlerde halkımızın siyasi partilere ve devlete çok önemli mesajları olmuştur.

Kanaatimce, bu seçim kamplaşmış kitleleri sükûnete taşımakla birlikte kaos veya PKK tehlikesini de bertaraf edecektir. Takdir-i İlahi bu yönde tecelli etmiştir. İnancımız da odur ki Ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısı bu olacaktır.

Bu seçimde anket tespitimde de ilk defa açık ara yanıldım. Ben yanıldım neyse de hata payının büyüğü düştü devlet birimlerine. (umarım bundan sonra derslerini iyi çalışırlar) Daha önce üst üste AK Parti’ye oy veren %7.2 oranında kararsız seçmen, inançlı Kürtler ve bir kısım milliyetçi kesim maalesef tercihini AK PARTİ dışında yaptı. %5-6 oranında inançlı Kürtler, etnik kimliğini öne çıkardı ve HDP ye verdi. %1 lik kısım Saadete, %1 kısımda MHP ye gitti.

8 Hazirandan itibaren devlet ve siyasi partiler düşünecek, hesap edecek ve ülkemizin ve milletimizin yarınları için mutlaka bir sonuca varacaktır. Tüm bu yaşananların değerlendirmesini millet olarak hep beraber en kısa sürede, çok geniş bir şekilde yapacağız İnşaallah.

Ancak şunu özellikle belirtmeliyim ki İslam dünyası seçimin bu şekilde gerçekleşmesinden oldukça rahatsız ve pek çok kazanımlar berhava olmak durumunda. Bu millet kayıp ederse ümmet de kayıp eder ümmet bunun çok iyi farkında da, milletimin bazı fertleri hangi oyunda oynaş da. Bu nadanlar, temsil ettiği değerlerin Ne zaman varacak farkına.

Olası koalisyonlar

AK PARTİ ve HDP; çözüm Süreci, anayasa çıkar. Geriye de AK PARTİ diye bir şey kalmaz.

AK PARTİ ve MHP; anayasa değişir ama çözüm süreci ve Kürtler zarar görür.

CHP MHP HDP; bu çok zor görünüyor. Olursa da iyi bir ders olur anlamayanlara. Yazık olur günahsızlara.

Erken seçim; MHP nin dışarıdan destekleyeceği bir AK PARTİ azınlık hükümetinin ülkeyi bir yıl içinde seçime götürmesi şu an için en akılcı çözüm gibi duruyor. Bir yıllık gecikme olur, ama her ne olacaksa o da olur, biiznillah.

aslolan külli irade; Bedir savaşında zafer kazanan Müslüman'ların Allah'ın Resulüne rağmen Uhud da büyük bir Mağlubiyet yaşamıştır. Çünkü cüzi irade bir yere kadar aslolan külli irade. Allah'ın Plan'ı ve iradesini hep beraber göreceğiz, inşaallah.

Unutulmasın ki; Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve her gerçekleşen seçimde ne zorluklar yaşadık. Gezi olaylarında yaşananları hala unutmadık. 17-25 Aralık dostmodern darbelerinde ihanetinde dik alasını tattık iki ay midelerimize kramplar girdi. Şer ittifak ne karabasanlar yaşattı bizlere. (Kimi zaman paralel ulaklarıyla, kimi zaman baronlarıyla, kimi zaman da masonlarıyla.) Ama önce Allah'ın sayesinde sonra Yeni Ankara ve Erdoğan’ın gayreti ile her seferinde düze çıktık. Olumlu sonuçlar aldık. Yine alacağız inşallah.

Son tahlilde; gerçekleşen genel seçimle Ülkemiz gerginlikten kurtulmuş oldu. Asla ve katha Yeni Türkiye davasından geri dönüş olmaz. Devlet idaresi ise kesinlikle zaaf kabul etmez. İçinde bulunduğumuz bu kritik süreç daha fazla hatayı da kaldıramaz, zaten. Yeni Ankara bu süreçte daha önde olacaktır. Yeni Türkiye tüm kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta ve hep öyle kalacak.

Körpe fikirlerin hayal dükkânlarını yağmalayan

Yecücler ordusu.

Kaybedilmiş hayallerin aramayla bulunabileceğini

Kim söyledi size

Açmamış gonca güllerin

Aymaz bekçileri

Gülün dikensiz sevileceğini

Kim söyledi size.

YORUMLAR

  • 0 Yorum