Zihni prangalılara değil sınırları zorlayanlara ihtiyacımız...
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Zihni prangalılara değil sınırları zorlayanlara ihtiyacımız var

30 Aralık 2014 - 13:34

Dünya hızla değişiyorken, eski kafalılara, eski kalıplara yer yok. Soğuk Savaş döneminin korkularını yayıp, kitleleri endişeye sevk eden eski(ci)lere yer yok. Bizleri Anadolu'ya hapsetmeye çalışan zihniyetin ise yeri hiç yok ve bundan sonrada asla olmayacak, yeni Türkiye’de.

Ürkek, korkak, başkaları tarafından yönetilen, sorumluluk alma iradesi olmayan bizden adam olmaz diyerek, kendi insanını aşağılayankişiliksizlere değil; büyük hedefleri ve büyük yürekleri olan dava sahibi inançlı adamlara ihtiyacımız var bizim.

1948'de kurulmuş İsrail'e bütün heybeti, gücü atfederken, yüzyıllar boyu çok geniş bir coğrafyayı yöneten, sosyal ve siyasal birikimleri olan bu ali millete hiç bir şans tanımayanaşağılıklara değil; milletini, ülkesini, tarihini, bilen geleceğini de bunların ışığı ile şekillendiren, sınırlarını zorlayan vatan sevdalılarına ihtiyacımız var bizim.

Bu kendini ve değerlerini inkar eden insan müsveddelerinin zihinleri prangalıdır ve onlara göre Brüksel, Washington ve Londra'ya bağımlılık dışında bu ülkenin ayakta kalma şansı yoktur ve olamayacaktır! İşte onlar manda kafalı, manda zihniyetli, vatan haini mandacılardır.

Ey Anadolu’nun yiğit evladı sen her şeyinle bir devsin ama bunu farkında değilsin. Vasatlar, vasat adamlar, hatta çoğu zaman vasat a dahi ulaşamayan insancıklar tarafından yıllarca yönetildin. Budur senin en büyük talihsizliğin.

100 yıldan fazla bir zamandır bu vasat insancıklarla bizi oyaladılar. Son 12 yıl da aşıldı bunlar. İşte bundan rahatsız bu Cüce zihniyetli vasat adamcıklar. Devlerin ülkesinden artık def olacaklar. Onu için bu kadar sinsice saldırmaktalar.

Gözümüzde büyüttüğümüz, korkup sindiğimiz kartondan devlerin zayıflıklarını görmekle alakalı bir şey bu. Saçma sapan ideolojik kalıplarına sıkışarak, gündelik siyasete saplanıp kalanların, iktidar hesabı yapanların, anlayabileceği şeyler değil bunlar.

Bu anlatılanlar onların kapasitesini aşar. İsteseler de anlayamazlar. Zaten anlamak için çaba dahi harcamazlar. İnkar eder, iftira eder sıvışırlar.

Lozan’ın bitişiyle beyaz Türklerin devri bitti. Anadolu insanının devri başladı. Bu da YENİ TÜRKİYE yi doğurdu. Yeni Türkiye’de tamamen yerli ve milli yeni Ankara’yı oluşturdu. Yıllardır ilk kez, hem kendi gücünü hem de diğer milletlerin gücünü bilen ve ona göre taktik geliştiren bir devlete sahibiz.

Osmanlıdan bu yana ilk defa, İslam coğrafyasın da ve bölgemiz de ortaya çıkan tüm işaretler Türkiye’nin geleceğini olumlu gösteriyordu bunu da Türk milleti olarak iyi değerlendirdik. Rol alan değil rol biçen, Ezber yapan değil ezber yaptıran bir Türkiye var artık bundan sonra.

Yeni devletin 2023 ve 2071 yıllarına uzanan planları ve projeleri var. Eski Devletin 6 ay sonrası için planlar yapacak mecali olmazdı. En uzun vadeli planlar bir aylıktı. Eski devleti yönetenlerin en önemli Projeleri ise iktidarda kalıp nemalanmaktı.

O devirler bitti, her yönüyle YENİ BİR TÜRKİYE var. Uyuyan dev uyandı. Dünya tarihini bıraktığımız yerden hak ve adalet üzerine yazmaya devam edeceğiz. Tarih yazmakbu bölgenin insanları olarak bizim asli görevimiz.

94 yıl önce kayıp ettiğimiz tüm değerleri geri kazanacağız, iki milyon km kare coğrafya ya ve 250 milyon nüfusa sahip büyük Anadolu devleti yani bir dünya ülkesi olacağız. 2023 e kadar öyle büyük bir devlet kurulacak ki haritası Osmanlıdan daha büyük olacak. Bu bizlere ve bizlerin çocuklarına nasip olacak.

Bu söylediklerimiz maceraperestlik değil. Hayalperestlik hiç değil.

Orta Doğu medeniyeti üç millet ve üç din ile şekillendi. İnsanlık tarihinin 7000 yıllık birikimi Orta Doğuda meydana geldi. Nitekim Ahir zaman da, insanlığın cennetti de Orta Doğuda kurulacak ve İstanbul başkent olacak. (UMRAN HAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum